Powered by Smartsupp
+421 2 59 39 81 11

EXPORTÉROM ROKA 2023 JE FIRMA INNOVATRICS, PODNIKAJÚCA V OBLASTI BIOMETRICKÝCH TECHNOLÓGIÍ

Víťazom 1. ročníka súťaže TREND Exportér roka 2023, ktorého garantom je EXIMBANKA SR, sa stala firma Innovatrics, ktorej riešenia v oblasti biometrických technológií používajú takmer na celom svete. Ocenenie si včera, na slávnostnom odovzdávaní výročných cien týždenníka TREND, prevzal z rúk Mariána Janočka, generálneho riaditeľa EXIMBANKY SR, majiteľ Innovatricsu Ján Lunter mladší. Ďalšími nominovanými v tejto kategórii boli spoločnosť MicroStep, ktorá vyrába stroje na rezanie, metalurgický holding Heneken, výrobca liečiv Saneca Pharmaceuticals a spoločnosť Progroupe Sediment Removal, špecializujúca sa na údržbu vodných plôch.

„Gratulujem víťazovi a finalistom jubilejného ročníka TREND Exportér roka 2023, ktorého sme garantom. Oceňujem, že víťazná firma Innovatrics a tiež všetci finalisti majú za sebou silné, úspešné a inšpiratívne slovenské príbehy. Práve k nim môžu vzhliadať mladšie generácie podnikateľov a myslím si, že aj takýmito oceneniami podporujeme podnikavosť, odvahu a hodnoty nasledujúcich generácií podnikateľov,“ uviedol Marián Janočko, generálny riaditeľ EXIMBANKY SR.

Eximbanka podporuje slovenských exportérov bezpečne rozvíjať ich podnikanie doma aj v zahraničí. Významnú úlohu pri tom zohrávajú aj projekty s pridanou hodnotou, pozitívnym spoločenským dopadom, či inovatívnym spôsobom podnikania.

„Sme radi, že sme sa stali Exportérom roka 2023 aj napriek tomu, že nepotrebujeme lode, či lietadlá, lebo exportujeme know how. Naša firma pomáha rozpoznávať ľudí po celom svete a sme radi, že Trend, spolu s Eximbankou rozpoznal nás,“ povedal Ján Lunter mladši, majiteľ Innovatrics.

Príležitosť stať sa Exportérom roka 2023 mali firmy, ktoré svojim výrobkom, technológiou alebo službou resp. exportnými aktivitami priniesli pozitívne zmeny pre biznis a spoločnosť. O víťazovi v kategórii Exportér roka 2023 rozhodli štvrtinovým podielom na celkovom výsledku čitatelia TRENDU a TREND.sk, redakcia TRENDU, osobnosti hospodárskeho života v TREND Barometri a partner kategórie EXIMBANKA SR. Víťaz kategórie bol včera večer vyhlásený spolu s víťazmi ďalších výročných cien TREND TOP (Banka roka, Poisťovňa roka, Firma roka, Manažér roka, Investor roka a Podnikateľka roka) v Bratislave v novej budove Slovenského národného divadla.

O EXIMBANKE SR

EXIMBANKA SR je ako jediný priamy nástroj štátu na financovanie exportu dôležitou súčasťou reťazca zodpovedného za presadzovanie hospodárskej politiky krajiny v oblasti vonkajších ekonomických vzťahov. Predstavuje dôležitý nástroj štátnej podpory exportu v oblasti financovania úverových produktov, poskytovania záruk a poistenia úverových rizík. Ponúka širokú škálu finančných produktov spojených s vývozom, predovšetkým úverové poistenie, financovanie a záruky. Ako štátna exportno-úverová agentúra umožňuje vstup slovenským exportérom do obchodných a investičných vzťahov, kde komerčný finančný sektor prejavuje menší záujem prevziať na seba riziko a plní preto komplementárnu funkciu.