Matador Group investuje s podporou EXIMBANKY SR

Dátum publikovania: 16.12.2011

Bratislava 16.12.2011 / V Bratislave dnes podpísali predstavitelia  Matador Holding  a.s. jeho  predseda predstavenstva  Doc. Ing. Štefan Rosina PhD  a Ing. Mario Schrenkel,  generálny riaditeľ a predseda Rady banky  EXIMBANKY SR,  dohody  o ďalšom úverovaní  investičných  aktivít  Skupiny Matador . Matador  už dlhodobo aktívne spolupracuje s EXIMBANKOU SR na financovaní svojich zahraničných projektov – v súčasnosti predovšetkým v automotive biznise. V tomto roku Matador, ako jeden z mála slovenských strojárskych výrobcov,  otvoril v zahraničí svoj nový výrobný podnik Automotive Czech  s r.o.  v Liberci ako dcérsku spoločnosť Matador Automotive Vráble a.s. Ide o finalizačný podnik na zváranie karosárskych výrobkov pre mladoboleslavskú automobilku ŠkodaAuto, do ktorého investovala Skupina Matador celkom viac ako 23 mil Eur. Novopostavený podnik v Liberci už v súčasnosti  postupne nabieha na plánovanú výrobnú kapacitu a zamestnáva v regióne Liberecka už viac ako 100 pracovníkov.  EXIMBANKA SR sa na tejto investícii podieľa čiastočným financovaním najmodernejších výrobných  technológií, s ktorými Matador uspel v mimoriadne tvrdej konkurencii dodávateľov pre túto automobilku.  Skupina Matador už v minulosti  spolupracovala  úspešne s EXIMBANKOU SR na viacerých projektoch v zahraničí – predovšetkým v Ruskej federácii a v súčasnosti je to druhý aktívny projekt vzájomnej spolupráce. EXIMBANKA SR sa takto stáva najvýznamnejším  partnerom rozvoja exportných aktivít Skupiny Matador, ktorý tak dokázal rozšíriť svoje aktivity aj v týchto náročných podmienkach tvrdej konkurencie v automobilovom dodávateľskom sektore. Obaja predstavitelia zhodnotili doterajšiu spoluprácu mimoriadne pozitívne práve preto, že je založená na jednej strane na reálnych podnikateľských projektoch a na druhej strane na dôvere banky v silu a schopnosti korektných slovenských podnikateľských subjektov.

Podpísanie zmluvy     Podpísanie zmluvy