SKDomov ENHome RUдома
EXIMBANKA SR podpísala Memorandum o porozumení s izraelskou exportno-úverovou agentúrou ASHRA

Dátum publikovania: 31.1.2017

Generálny riaditeľ a predseda Rady banky EXIMBANKY SR Ing. Dušan Keketi a David Klein, viceprezident The Israel Foreign Trade Risk Insurance Corporation Ltd. (ASHRA), podpísali Memorandum o porozumení medzi exportno-úverovými agentúrami Slovenska a Izraela. Memorandum bolo podpísané dňa 30. januára 2017 v rámci oficiálnej návštevy podpredsedu vlády SR Petra Pellegriniho v Izraeli.

Memorandum nahradilo pôvodnú dohodu o spolupráci, podpísanú v roku 2000. Má zintenzívniť vzájomnú spoluprácu s cieľom podporiť a uľahčiť predovšetkým obchodné formy hospodárskej spolupráce medzi oboma organizáciami, a to najmä poskytovaním svojich produktov a služieb pre podnikateľské subjekty v oboch krajinách.

EXIMBANKA SR dlhodobo úzko spolupracuje s partnerskými exportno-úverovými agentúrami podobného zamerania z celého sveta. Má podpísaných viac ako 60 dohôd o spolupráci s inštitúciami z tridsiatich krajín.

Tlačovú správu vo formáte pdf nájdete tu.

David Klein (ASHRA) a Dušan Keketi (EXIMBANKA SR) pri podpise Memoranda o porozumení medzi exportno-úverovými agentúrami Slovenska a Izraela.